Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane cukinie doskonale nadają się na obiad lub kolację. Danie można przygotować wcześniej, dlatego zapraszając gości nie spędzimy całego wieczoru w kuchni.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Na rozgrzaną oliwę z oliwek dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka, marchewkę, paprykę oraz por. Całość mieszamy przyprawiając ziołami oraz solą i pieprzem. Obsmażamy, aż mięso i warzywa zmiękną. Na końcu dodajemy garść czarnych oliwek.
Cukinie myjemy, przecinamy na pół i wydrążamy miąższ ze środka. Tak przygotowane połówki solimy i nadziewamy wcześniej przygotowanym farszem. Wierzch każdej z łódeczek posypujemy żółtym serem i zapiekamy w piekarniku na 180 stopni ok 30 min. Danie jest bardzo sycące i smaczne.