Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane kieszonki drobiowe"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Składniki
Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego
70 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 2,10 zł • Przepis na 6 porcji
Nożem robię w środku każdej piersi głęboki otwór; oprószam piersi solą i pieprzem. Jabłko obieram, usuwam gniazdo nasienne, kroję w kosteczkę. Podobnie kroję ser.
2Jabłko skrapiam sokiem i mieszam z serem i żurawiną. Nadzieniem wypełniam otwory, spinam wykałaczkami. Piersi panieruję w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Obsmażam na oleju.
Zapiekam ok. 30 min. w 180oC w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem z patelni.Źródło: Kobieta i życie