Faszerowane karczochy

Faszerowane karczochy
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Samo zdrowie na obiad.

Składniki

Przygotowanie

  1. Na oliwie zeszkliłam cebulę i dodałam laskę cynamonu i pokrojone chili.

  2. Dodałam mięso mielone i usmażyłam je na koniec dodałam odrobinę wody. Doprawiłam solą do smaku.

  3. Mrożone serca przeważnie są już zblanszowane w osolonej wodzie z octem. Ja swoje obgotowałam 10 minut w lekko osolonej wodzie z sokiem z cytryny. Można użyć marynowanych całych serc, smak będzie bardziej wyrazisty.

  4. Wypełniłam serca mięsem mielonym, przykryłam kawałkiem sera i zapiekałam do zrumienienia.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (26)

slodkisentyment 06 maja 2019
To wygląda obłędnie. A tu jeszcze przed obiadem... :) Super pyszności :)
kucharka-amatorka 06 maja 2019
Pycha!
SlodkoSlodka83 06 maja 2019
Pyszne :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki