Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajne danie, smaczne zarówno na gorąco jako danie główne jak i na zimno kiedy masz ochotę szybko coś przekąsić. Przygotowanie jest czasochłonne, więc warto od razu przygotować większą ilość i nadwyżkę zamrozić.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9178
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 216
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 486
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9178
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 216
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 486
Składniki
Dzień przed przygotowaniem dania dobrze jest zamarynować mięso w roztworze wody z solą i kilkoma ząbkami czosnku. Z mięsa zsuwamy skórę, uważając żeby jej nie uszkodzić. Odcinamy kość z mięsem, pozostawiając małą część kości ze skórą. Mięso oddzielmy od kości,pieczarki i cebulę podsmażamy, studzimy,przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Dodajemy musztardę, sól, pieprz, kardamon, mielone ziele angielskie, paprykę wędzoną, odciśniętą czerstwą bułkę, 100 ml wody gazowanej, paprykę pokrojoną w drobną kostkę, kaszę manną. Dokładnie wyrabiamy masę.
Powstałą masą napełniamy skóry, spinamy wykałaczkami. Obsmażamy z obydwu stron, układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy ziołową przyprawą do kurczaka i obkładamy wiorkami masła. Pieczemy pod przykryciem 30 minut i kolejne 20 min bez przykrycia w temp 200 stopni.