Faszerowane bułeczki

Faszerowane bułeczki
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: sentinel
Przepis pochodzi z dodatku do gazety:) Przepis prosty i malo skaplikowany.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pieczarki drobno pokroic, cebula rowniez i razem udusic na malej ilosci oleju. Doprawic do smaku tak by farsz byl dosyc odtry i slony.

  2. Bułki przekroic na pol. Ze srodka wyjac troszke bulk i dolozyc ja do farszu. Dokladnie wymieszac. Połówki maczac w mleku (krotka by tylko zwilgotnialy) skorka na zewnatrz. Do wydrazonych czesci wkladac farsz i zlepiac jak pierogi. Panierowac w jajku i bulce tartej. Piec na zloto na oleju.

  3. Mozna podawac z barszczykiem czerwonym badz z ketchupem.

Komentarze do przepisu (5)

Agunkaa 22 października 2010
Calkiem to ciekawe,szybko i zapewnie smaczne do wyprobowania.
angel58 22 października 2010
Świetny pomysł:)
anetta73 23 października 2010
pyszne:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki