Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowana wieprzowina"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 272
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 272
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Składniki
Pokrój bułkę, polej odrobiną wody. Dodaj posiekaną w kostkę dynię, liście szpinaku, starty ser i jajko. Dopraw solą i pieprzem. Wieprzowinę oczyść, posyp solą i pieprzem, natnij dwa otwory. Napełnij je nadzieniem.
Włóż do brytfanny, dodaj posiekaną cebule, skrop olejem i wodą. Piecz ok. 70 min w 180 st. Pokrój w plastry, oprósz mąką i przesmaż na oleju, podlej bulionem. Duś 5 min.
czas ok. 90 min; porcja – 360 kcal, cena 3,50Źródło: Świat kobiety