Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowana rolada z ziemniaczanymi gnocchi"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 518
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 270
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 518
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 270
Składniki
Łopatkę oczyść i zmiel w maszynce do mięsa. Dodaj jajka i drobno pokrojone pieczarki, cukinię, paprykę i por. W zależności od potrzeby wlej odrobinę wody, dopraw solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.
Karkówkę oczyść i ostrym nożem przekrój tak, aby powstał duży płat. Mięso rozbij, posyp kminkiem, solą i natrzyj przeciśniętym czosnkiem. Na płat karkówki wyłóż masę mięsną i zwiń w roladę. Na wierzchu rozłóż świeży rozmaryn i przewiąż sznurkiem.
Roladę włóż do brytfanny. Obierz cebulę, pokrój w piórka i dołóż do mięsa. Dolej trochę wody i przykryj. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 180 °C i piecz, aż mięso będzie miękkie. Podczas pieczenia polewaj wypieczonym sosem. Roladę pokrój w plastry i podawaj z gnocchi.Źródło: Na żywo