Faszerowana pierś kurczaka

Faszerowana pierś kurczaka
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Goblinek
Wariacja na temat schabowych, ale bardzo udana :)

Składniki

  • filet z kurczaka, 1 podwójny
  • pieczarki, 100g
  • papryka czerwona i żółta, po ćwierć strąka
  • cebula cukrowa, połówka
  • masło, 1 łyżka
  • jajko i bułka tarta do panierowania
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Piersi rozetnij na połowę, w każdej od grubszej części wykroić kieszeń, doprawić solą i pieprzem.

  2. Na maśle zeszklić cebulę, pieczarki i papryki. Doprawić do smaku. Tak przygotowanym farszem napełnić kieszonki w filetach i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w jajku i bułce i smażyć na oleju ok. 5 min z każdej strony.

Komentarze do przepisu (8)

magdalena9 13 marca 2010
Bardzo smacznie wygląda.
Konto usunięte 30 marca 2010
Przygotuję na wielkanoc :)
Konto usunięte 30 marca 2010
Przygotuję na wielkanoc :)))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • filet z kurczaka, 1 podwójny
  • pieczarki, 100g
  • papryka czerwona i żółta, po ćwierć strąka
  • cebula cukrowa, połówka
  • masło, 1 łyżka
  • jajko i bułka tarta do panierowania
  • sól, pieprz
Składniki