Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane warzywa są świetnym pomysłem na letnie obiady. Gdy za oknem ukrop i żar leje się z nieba nie ma się najmniejszej ochoty na stanie przy garach i gotowanie. Papryki faszerowane robi się bardzo szybko i łatwo, można je nadziewać na różne sposoby. Ja dzisiaj przedstawiam Wam jeden z nich :-)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 63
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 203
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 138
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 63
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 203
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 138
Składniki
1. Grzyby mun zalewamy zimną wodą i moczymy ok 15 minut, a następnie kroimy w drobne słupki. Batata obieramy i również kroimy w bardzo drobne słupki (najpierw w cienkie plastry, a później w słupki). W dużym rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy bataty. Podsmażonego ziemniaka przekładamy do miski. 2. W tym samym naczyniu smażymy również mięso doprawione solą, pieprzem i papryką wędzoną. Gdy będzie już gotowe, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, passatę pomidorową, grzyby mun, ugotowany wg przepisu ryż, sos piri - piri, sos sojowy i bataty. W razie potrzeby całość doprawiamy solą i pieprzem. 3. Od papryk ścinamy górę, wydrążamy środki i oczyszczamy. Każdą paprykę mocno nadziewamy farszem i przykrywamy odkrojoną częścią. Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy wodą do wysokości ich przecięcia. Pieczemy ok 1 godziny w 200*C. SMACZNEGO :-)
zdj
zdj
zdj