Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowana papryka"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4990
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 890
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4990
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 890
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj mielone mięso. Smaż razem przez 10 minut, cały czas mieszając. Zdejmij z ognia. Masę lekko przestudź.
Do mięsnej masy dodaj posiekane oliwki. Potem wbij jajko i dołóż musztardę oraz parmezan. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz papryką. Wymieszaj.
Papryki umyj, osusz, rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki napełnij przygotowanym mięsnym farszem. Wyrównaj powierzchnię. Ułóż w żaroodpornej formie. Przykryj plasterkami żółtego sera.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 st. Piecz przez 40 minut. Gotowe danie udekoruj gałązkami oregano. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu.
ok. 65 min, 1 porcja zawiera ok. 540 kcal, ok. 2,85 zł za porcjęŹródło: Tina