Faszerowana cukinia fasolką,kiełbaską i mozzarellą

Faszerowana cukinia fasolką,kiełbaską i mozzarellą
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Uwielbiam faszerowane warzywa, tym razem przygotowałam cukinię z fasolką szparagową, kiełbaskami śniadaniowymi i serem mozzarellą.

Składniki

  • 2 małe cukinie,
  • 200 g fasolki szparagowej,
  • 4 kiełbaski śniadaniowe,
  • kulka sera mozzarella,
  • 2 jajka,
  • sól i pieprz do smaku,
  • łyżeczka słodkiej papryki.

Przygotowanie

  1. Fasolkę gotujemy dio miękkości około 10 minut.

    Studzimy i kroimy w mniejsze kawałki.
    Kiełbaski kroimy w plasterki.
    Ser mozzarella kroimy w kostkę.
    Fasolkę mieszamy z serem i kiełbaskami.
    Dodajemy rozkłócone jajko i przyprawy.
    Cukinię kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy środki.
    Wykładamy farsz.
    Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.

    Smacznego ;)

Komentarze do przepisu (2)

ewka16 4 dni temu
pyszna kolacyjka :)
KulinarnaChwila 3 dni temu
Pyszności :)
Składniki
  • 2 małe cukinie,
  • 200 g fasolki szparagowej,
  • 4 kiełbaski śniadaniowe,
  • kulka sera mozzarella,
  • 2 jajka,
  • sól i pieprz do smaku,
  • łyżeczka słodkiej papryki.
Składniki