Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia w każdej postaci jest przepyszna. Tym razem faszerowana mięsem mielonym.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Cukinię myjemy i kroimy na grube plastry (ok. 3-4 cm), w zależności od tego jaką lubimy, możemy ją obrać lub nie. Ja zazwyczaj nie obieram. Środek każdego plasterka wydrążamy łyżeczką, ale tak, aby zostawić dno. Cebulę siekamy, pieczarki kroimy na drobne kawałki. Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy do niej pieczarki i krótko dusimy. Następnie dodajemy ryż, solimy i pieprzymy do smaku. Na koniec do powstałego farszu wrzucamy połowę startego żółtego sera i mieszamy do momentu aż się rozpuści. Powstałym farszem napełniamy cukinię. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 25 minut. 5 minut przed końcem pieczenia wierzch każdej cukinii posypujemy pozostałym żółtym serem.