Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Fasolę zalej przegotowaną wodą. Odstaw na noc (czyli na ok. 8 godzin) do namoczenia. Następnego dnia odcedź. Zalej bulionem, gotuj ok. 90 minut.
Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Gotuj ok. 15 minut w posolonej wodzie. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Boczek i kiełbasę potnij w kostkę. Wrzuć na rozgrzaną patelnię, wysmaż. Dodaj cebulę i czosnek, smaż jeszcze chwilę. Dodaj do fasoli. Dołóż ziemniaki. Gotuj razem 5 minut. Przypraw do smaku solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem.Źródło: Naj