Fasolowe roladki

Fasolowe roladki
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Roladki ze schabu z fasolką szparagową oraz aromatycznym koperkiem

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 1 serek śmietankowy
  • ½ pęczka koperku
  • 2 jajka
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
    2. Z fasoli obcinamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie.
    3. Serek mieszamy z posiekanym koperkiem.
    4. Każdy plaster mięsa smarujemy serkiem i układamy trochę fasoli.

  2. 5. Zwijamy w roladki, panierujemy w roztrzepanym widelcem jaku oraz w bułce tartej
    6. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

  3. 7. Roladki gotowe.
    8. Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 13 lipca
Biorę kilka, bo u mnie jeszcze przed obiadem ;) Pycha, mniami :)
fafiatko 14 lipca
Świetny pomysł na apetyczne danie!
Składniki
  • ½ kg schabu
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 1 serek śmietankowy
  • ½ pęczka koperku
  • 2 jajka
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
Składniki