Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fasolowa na żeberkach"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1554
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 66
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1554
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 66
Składniki
Fasolę umyć, namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w świeżej wodzie. Pod koniec gotowania osolić.
Cebulę posiekać. Warzywa obrać, umyć i zetrzeć (oprócz ziemniaków) na tarce jarzynowej o dużych otworach. Rozgrzać masło, zeszklić cebulę, a po chwili dodać warzywa i lekko przesmażyć. Ziemniaki pokroić w niedużą kostkę.
Żeberka podzielić na porcje i wrzucić do zimnej wody, dodać sól, pieprz, listki, ziele. Gdy zacznie się gotować, zebrać tworzącą się pianę. Pod koniec gotowania dodać ziemniaki, po kwadransie warzywa i ugotowaną fasolę. Doprawić.
ok. 85 minut
Można wyjąć z zupy część warzyw i fasoli, zmiksować blenderem na gładkie piure i powstałym musem zagęścić zupę.Źródło: Twoje Imperium