Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste a zarazem pyszne i lekkie danie, bo taka właśnie jest fasolka z cukinią na rukoli z halloumi. Fasolka zielona krótko blanszowana z cukinią i grillowanym serem halloumi w towarzystwie rukoli i orzechów włoskich to obiad idealny.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 8
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 81
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 92
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 8
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 81
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 92
Składniki
Składniki dresingu umieść w małym słoiczku, zakręć i całość energicznie wymieszaj.
Fasolkę ugotuj w osolonym wrzątku tak by zmiękła ale nadal pozostała jędrna i nieco chrupka.
Z pomocą obieraczki do warzyw z cukinii wycinaj cienkie plasterki, z każdej strony aż do nasion.
Powstałe paski zblanszuj na odrobinie masła, bardzo krótko ok. minutę, bo cukinia szybko robi się miękka.
Na talerze wyłóż po równo rukolę, a na niej fasolkę szparagową i blanszowane paski cukinii.
Ser halloumi pokrój w kosteczkę i z grilluj na suchej patelni na rumiano. Całość posyp grillowanym serem halloumi oraz orzechami włoskimi i skrop dressingiem.