Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie jednogarnkowe gotowe w 20 minut. Kasza gryczana biała , warto włączyć ją do jadłospisu. To prosty produkt, nieprzetworzony i pełen dobroczynnych właściwości. Potrawa posypana płatkami drożdżowymi nieaktywnymi. Płatki drożdżowe są m.in. źródłem białka i witamin z grupy B. Zwiększają odporność organizmu, mają działanie przeciwwirusowe i antybakteryjne, obniżają poziom cholesterolu.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 73
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 73
Składniki
PORCJA DLA 2-3 OSÓB. Fasolkę pokroić na 2 lub 3 części. Pomidory sparzyć i zdjąć skórkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać posiekany czosnek i kaszę. Krótko przesmażyć na większym ogniu, ciągle mieszając. Dodać pokrojone pomidory, fasolkę, przemieszać i zmniejszyć ogień. Wlać tyle ciepłego bulionu żeby przykryć zawartość patelni. Dusić na małym ogniu około 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec dolać bulion albo odparować potrawę. Zależy od wchłaniania. Gotowe danie przełożyć na talerze i posypać płatkami drożdżowymi.