Fasolka szparagowa z pieczoną papryką

Przepis dnia 2020-07-03
Fasolka szparagowa z pieczoną papryką
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Kuchnia hiszpańska

Składniki

  • 500 g żółtej fasolki szparagowej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Przygotowanie

  1. Fasolkę obrałem, umyłem, ugotowałem w osolonej wodzie, odcedziłem.
    Papryki zawinąłem w folię, upiekłem w piekarniku. Zdjąłem skórkę, usunąłem gniazda nasienne, pokroiłem miąższ w cienkie paski. Dodałem do fasolki.
    Czosnek obrałem, pokroiłem w plasterki, przesmażyłem na oliwie. Dodałem do fasolki i papryki. Doprawiłem solą i pieprzem, dokładnie wymieszałem.
    Przed podaniem posypałem drobno posiekaną natką.

Komentarze do przepisu (3)

SlodkoSlodka83 24 czerwca
Koniecznie muszę kiedyś zrobić z papryką :-)
Obserwator 24 czerwca
Ja zaliczyłem wpadkę przyrządzając to danie. Widać na zdjęciu. Ale to inna historia. Fasolkę w tym wydaniu... Czytaj całość »
Ja zaliczyłem wpadkę przyrządzając to danie. Widać na zdjęciu. Ale to inna historia. Fasolkę w tym wydaniu polecam.
SlodkoSlodka83 24 czerwca
Zdjęcia zawsze są perfekcyjne, zazdroszczę oka ;-)zawsze dania pięknie i estetycznie podane z wielką klasą :-)
Składniki
  • 500 g żółtej fasolki szparagowej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
Składniki