Fasolka szparagowa z mieszanką chińską

Fasolka szparagowa z mieszanką chińską
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Pyszne, zdrowe danie obiadowe. Nie tylko raduje podniebienie, również oczy. W zasadzie od tego się zaczyna.

Składniki

  • 200 g fasolki szparagowej
  • 2 łyżki oleju
  • 50 g ryżu arborio
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 200 g mrożonej mieszanki chińskiej
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 g prażonych alg nori
  • sól, pieprz

Przygotowanie


  1. Fasolkę czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki. Lekko podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, dodajemy ryż i zalewamy bulionem (ok. 200 ml). Dodajemy mieszankę chińską, koncentrat i smażymy, cały czas mieszając. Ryż ma być al dente. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy prażonymi algami nori.

Komentarze do przepisu (12)

bellamozzarella 31 października 2016
Ooo fasolka ;-) uwielbiam<3 pycha danie ;-)
Jagoda50 01 listopada 2016
To prawda,że najpierw je sie oczami,pysznościowe danie,
Bellapi 02 listopada 2016
super :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 200 g fasolki szparagowej
  • 2 łyżki oleju
  • 50 g ryżu arborio
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 200 g mrożonej mieszanki chińskiej
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 g prażonych alg nori
  • sól, pieprz
Składniki