Fasolka szparagowa w bułce

Fasolka szparagowa w bułce
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: kasia_05
jak fasolka to tylko przez siebie wyhodowana :)

Składniki

  • 1 kg fasolki szparagowej
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól

Przygotowanie

  1. Fasolkę obrać i umyć. Ugotować w osolonej wodzie. Gdy będzie miękka (trzeba sprawdzać co jakiś czas żeby nam się nie rozgotowała) to odcedzamy dodajemy masło i bułkę tartą zostawiamy na 5 minut pod przykryciem następnie wstrząsamy garnkiem żeby się wszystko dobrze połączyło i nakładamy na talerze. Smacznego

Komentarze do przepisu (1)

Ayesha 22 sierpnia 2013
Uwielbiam! Ale ja zawsze rumienię bułkę tartą na maśle i wtedy polewam fasolkę.
Składniki
  • 1 kg fasolki szparagowej
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól
Składniki