Fasolka szparagowa podsmażona na maśle z czosnkiem i bułką tartą :-)

Fasolka szparagowa podsmażona na maśle z czosnkiem i bułką tartą :-)
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Gotujtosam
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam fasolkę szparagową podsmażoną na maśle z czosnkiem i bułką tartą, idealna jako pyszny dodatek do mięsa i ziemniaków, jak i główne danie. Smak lata :-) Smacznego :-) Film z przepisem. https://youtu.be/cxiglCEeXsc

Składniki

  • Fasolka szparagowa żółta 1 kg.
  • Masło 100 g.
  • Koper 1/2 peczka.
  • Bułka tarta 100 g.
  • Czosnek 5 ząbków.
  • Sol do smaku.
  • Pieprz do smaku.

Przygotowanie

  1. Fasolkę myjemy i odcinamy końcówki, wrzucamy do wysokiej patelni, zalewamy zimna wodą, solimy i gotujemy pod przykryciem do miękkości, następnie odcedzamy wodę, patelnię stawiamy na gazie i wrzucamy masło z czosnkiem. Delikatnie solimy i pieprzymy, całość dusimy w maśle 3 minuty od czasu do czasu mieszając, następnie wsypujemy bułkę i koperek, całość należy przemieszać i podsmażać aż bułka się zarumieni.

    Gotowe :-)

    Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 17 lipca
Pyszotka:)
Składniki
  • Fasolka szparagowa żółta 1 kg.
  • Masło 100 g.
  • Koper 1/2 peczka.
  • Bułka tarta 100 g.
  • Czosnek 5 ząbków.
  • Sol do smaku.
  • Pieprz do smaku.
Składniki