Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki przepis dzięki fasoli konserwowej i krojonym pomidorom z puszki. W niecałe 30 minut możemy ugotować rewelacyjną fasolkę po bretońsku z dodatkiem kiełbasy i boczku wędzonego
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 112
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 39
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 112
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 39
Składniki
Fasolę wlewamy wraz z zalewą do garnka, dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe i gotujemy.
Na suchej patelni podsmażamy boczek i dodajemy do fasoli. Na tłuszczu po boczku smażymy kiełbasę pokrojoną w ćwiartki. Kroimy czosnek oraz cebulę na drobna kostkę i dodajemy do kiełbasy. Smażymy wszystko kilka minut i dodajemy do garnka.
Teraz dodajemy pomidory z puszki oraz passatę pomidorową. Całość przyprawiamy pieprzem oraz majerankiem. Gotujemy przez 15 minut od czasu do czasu mieszając. Gotowe… Smacznego!