Fasolka po bretońsku w 30 minut.

Fasolka po bretońsku w 30 minut.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: agnes72
Nie masz pomysłu na szybki obiad, pod sunę ci mój pomysł ????.

Składniki

  • 3 puszki fasolki drobnej,
  • 1 koncentrat pomidorowy 160 g,
  • 2 łyżki suszonych warzyw,
  • 1,5 łyżki cukru,
  • 200 g kiełbasy żywieckiej,
  • szczypta ziół prowansalskich,
  • 1 łyżka majeranku,
  • 3 szklanki wody,
  • 1 mały ząbek czosnku.

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać wodę, dodać suszone warzywa i zagotować.

  2. Gdy woda już się zagotowała dodać fasolę (wodę z fasoli odlać), chwilę po gotować.

  3. W międzyczasie kiełbasę pokroić w drobną kostkę, dodać do gotującej się fasoli i nadal gotować na wolnym ogniu.

  4. Następnie dodać zioła prowansalskie, majeranek, cukier i doprawić do smaku solą lub przyprawą jaką kto lubi, zagotować.

  5. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i mały czosnek drobno pokrojony, zagotować.

  6. Podałam z chlebem ale można jeść kto z czym lubi.

Składniki
  • 3 puszki fasolki drobnej,
  • 1 koncentrat pomidorowy 160 g,
  • 2 łyżki suszonych warzyw,
  • 1,5 łyżki cukru,
  • 200 g kiełbasy żywieckiej,
  • szczypta ziół prowansalskich,
  • 1 łyżka majeranku,
  • 3 szklanki wody,
  • 1 mały ząbek czosnku.
Składniki