Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pochodzi z USA, robiona i spożywana w wielu krajach Europy i nie tylko. Jedzenie fasoli po bretońsku obniża poziom cholesterolu całkowitego.
rondel, patelnia...
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
25 dkg fasoli namoczyć na noc w zimnej wodzie. Rano ugotować w osolonej wodzie na małym ogniu - ok. 2 godz. Na patelni na tłuszczu usmażyć 1 cebulę pokrojoną w kostkę, wsypać 1 łyżkę mąki i zrobić zasmażkę. Dolać na patelnię trochę wywaru aby otrzymać konsystencję sosu. Wlać do rondla z fasolą Pokrojoną kiełbasę podsmażyć dodać pieprz, ziele angielskie, paprykę w proszku, i gałkę muszkatołową. Podlać wszystko wywarem z rondla i chwilę jeszcze podsmażyć na małym ogniu. Przelać do rondla, dodać przecier pomidorowy wymieszać i chwilę pogotować. Doskonałe danie obiadowe.