Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najbardziej popularnych dań polskich.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Fasolę namoczyć przez noc w letniej wodzie. Odsączyć, opłukać i ugotować z dodatkiem majeranku i kilku kawałków pokrojonego boczku. Gotować około 40 minut.
Dodać posiekany czosnek, gotować.
Boczek pokroić w słupki i podsmażyć na suchej patelni, aż się zrumieni. Do wytopionego boczku dodać pokrojoną w piórka cebulę i kiełbasę pokrojoną w plasterki. Smażyć aż wszystko się zrumieni.
Do gotującej się fasoli dodać zawartość patelni i szczyptę majeranku oraz łyżeczkę ostrej papryki.
Na patelnię po smażeniu kiełbasy dać przecier pomidorowy i puszkę pomidorów i smażyć aż powstanie gęsty sos. Jak fasolka będzie już miękka dodać podsmażone pomidory z przecierem i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku według uznania. Zagotować. SMACZNEGO!