Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, pożywna fasola dobrze przyprawiona wystarczy za cały obiad.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 137
Polecam.
Odsłon: 771
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 137
Polecam.
Odsłon: 771
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Składniki
Fasolę namoczyć w zimnej wodzie na noc, następnego dnia gotować w wodzie której się moczyła, dodać ziele angielskie, liść laurowy. Boczek i kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę, wysmażyć boczek na patelni, dodać kiełbasę, zrumienić, dodać cebulę, zeszklić. Gdy fasola miękka dodać boczek z kiełbasą i cebulą posolić i zagotować. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, paprykę słodką i ostrą oraz majeranek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na talerzu można posypać posiekaną natką.