*Fasolka po bretońsku*

*Fasolka po bretońsku*
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: dorcia41
Fasolka jak fasolka zawsze smaczna i zdrowa :)))

Składniki

  • 75 dag. fasolki średniej
  • 35 dag. kiełbasy podwawelskiej lub jakiejś innej cienkiej kiełbasy
  • 25 dag. kiełbasy swojskiej
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 180-200 g
  • musztarda sarepska
  • przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, kminek, bulion w płynie , majeranek
  • mąka

Przygotowanie

  1. Fasolkę dobrze wypłukać i najlepiej zamoczyć dzień wcześniej ( krócej się gotuje ), gotować z dodatkiem ziela, liścia i kminku. Kiedy będzie na wpół miękka dodać obie kiełbasy pokrojone w kostkę ( można podsmażyć na patelni) i dalej gotować. Pod sam koniec gotowania dodać koncentrat, 2 łyżki musztardy i doprawić do smaku solą, pieprzem, bulionem, zagęścić mąką i posypać obficie majerankiem. Jeżeli koncentrat za bardzo nada kwaskowy posmak można w tedy dodać troszeczkę cukru. Smacznego :))))

Składniki
  • 75 dag. fasolki średniej
  • 35 dag. kiełbasy podwawelskiej lub jakiejś innej cienkiej kiełbasy
  • 25 dag. kiełbasy swojskiej
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 180-200 g
  • musztarda sarepska
  • przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, kminek, bulion w płynie , majeranek
  • mąka
Składniki