Fasolka i kalafior

Fasolka i kalafior
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Do tego bułka tarta podsmażana na maśle i czosnek :P Yum! Yum!

Składniki

  • 400 g żółtej fasolki szparagowej
  • 1/2 kalafiora
  • 100 g masła
  • 4 ząbki czosnku
  • 6 łyżek bułki tartej
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Fasolkę oczyszczamy, obgotowujemy w bulionie warzywnym (wrzącym) przez 10 min. Wyławiamy, osączamy.
    Kalafior dzielimy na różyczki obgotowujemy w bulionie, również 10 min. Odcedzamy, mieszamy z fasolką.

    Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek, po kilku chwilach dodajemy bułkę tartą, dokładnie łączymy, doprawiamy solą i pieprzem i polewamy warzywa.

    Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 10 min w temp. 200°C(termooobieg).

Komentarze do przepisu (3)

pelen_brzuszek 28 maja 2019
fajny duecik :)
Konto usunięte 29 maja 2019
Pyszności....
Maudie 29 maja 2019
Takie danie i jestem w niebie:)
Składniki
  • 400 g żółtej fasolki szparagowej
  • 1/2 kalafiora
  • 100 g masła
  • 4 ząbki czosnku
  • 6 łyżek bułki tartej
  • sól, pieprz
Składniki