Fasola z pieczarkami

Fasola z pieczarkami
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: leopard28
Zaskakujące, proste, aromatyczne danie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Paprykę przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Pieczarki umyć,obrać, pokroić na ćwiartki. Papryczkę chili umyć, oczyścić z pestek, posiekać.

  2. Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić w rondlu na rozgrzanej oliwie, oprószyć słodką papryką, dodać paprykę, pieczarki, chili i zmiażdżony czosnek. Dusić pod przykryciem około 20 minuty na małym ogniu.

  3. Dodać fasolę z zalewą oraz koncentrat pomidorowy. Dusić pod przykryciem 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Komentarze do przepisu (1)

frankania 05 listopada 2012
Brzmi smakowicie...
Składniki
Składniki