Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na obiad w pół godziny, prosty, szybki i smaczny, dostępny w wersji wegetariańskiej - gdy parówki zastąpimy sojowymi; a nawet wegańskiej - gdy mleko zastąpimy roślinnym. Serdecznie polecam. Proporcje są dla trzech osób.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 71
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 155
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 71
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 155
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Cebulę kroimy w kosteczkę.
Parówki kroimy w plasterki.
Parówki podsmażamy na oliwie, następnie dodajemy do nich cebulkę i jeszcze chwilę razem smażymy.
Następnie wlewamy passatę pomidorową, mieszamy i chwilę wszystko dusimy.
Następnie wlewamy mleko. Mieszamy, chwilkę gotujemy.
Następnie dodajemy odsączoną fasolę z puszki. Mieszamy. Solimy, pieprzymy, mieszamy. Próbujemy, może jeszcze trzeba dosypać soli, pół łyżeczki cukru też trzeba dodać. Chwilę powinno się wszystko lekko pogotować. Na końcu dosypujemy sporo majeranku, mieszamy i gotowe. Smacznego :-)