Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi y tym farszem to ulubione danie w naszej rodzinie. Zawsze smakują polane tłuszczykiem z cebulką lub gęstą śmietaną. Danie bezmięsne.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Ugotowane ziemniaki studzimy, przeciskamy przez praskę, cebulę obieramy, kroimy w małą kostkę i podsmażamy na złocisty kolor na łyżce smalcu lub innego tłuszczu w/g uznania. Dodajemy soli, pieprzu i dobrze wszystko razem ugniatamy (mieszamy). Farsz powinien być lekko przesolony i przepieprzony. W trakcie gotowania smaki się wyrównają. Przepis na ciasto jest taki sam jak na pierogi z kapustą kiszoną i suszonymi grzybami w moim poście z przepisami.