Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj propozycja mięsna, a dokładniej mięsno-warzywna. W roli głównej kurczaczek, cebulki, pomidory i papryki. Moje sprawdzone połączenie. Doskonale nada się jako farsz do pierogów czy naleśników.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 147
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 42
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 211
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 147
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 42
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 211
Składniki
Kurczaka umyć i osuszyć, bardzo drobno pokroić, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Pozostawić na kilka godzin w lodówce, aby się zamarynował. Cebulę i czosnek obrać, drobniutko rozdrobnić, najlepiej za pomocą rozdrabniacza blendera. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Papryki umyć i również pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanej patelni rozpuścić olej, podsmażyć cebulkę z czosnkiem, następnie papryki i kurczaka, po pewnym czasie dodać pomidory. Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć, aż wyparuje woda z pomidorów. Smacznego :)