Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki to jedno z popularniejszych dań pojawiających się na naszych stołach. Te z farszem na słono z powodzeniem mogą być podane jako danie obiadowe. Tym razem prezentujemy farsz do naleśników na słono, gdzie bohaterami są kurczak, pieczarki i ser żółty. Naleśniki możesz po prostu posmarować farszem, zawinąć i podać lub włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem beszamelowym i upiec.
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 56
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 91
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3708
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 29
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 141
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 56
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 91
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3708
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 29
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 141
Składniki
Umyj filet z kurczaka, włóż do rondla z osoloną wodą i listkiem laurowym (lub z bulionem) i gotuj na średnim ogniu około 30-35 minut. Wystudź mięso w wywarze, a drobiowa pierś będzie bardziej soczysta.
Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę i przesmaż na tłuszczu. Dodaj umyte i starte na tarce jarzynowej pieczarki, po czym przesmażaj, aż płyn odparuje (około 10 minut). Wyłącz palnik.
Ostudzonego kurczaka porwij widelcem na wiórki i dodaj do pieczarek. Dodaj także śmietanę, starty na tarce jarzynowej ser, po czym dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Farsz jest już gotowy. Możesz do niego dodać łyżkę świeżych, posiekanych ziół.
Usmaż naleśniki według swojego ulubionego przepisu i wyłóż na nie farsz. Zwiń naleśniki jak krokiety i podawaj lub podsmaż na maśle, by stały się bardziej chrupiące.