Farfalle ze szpinakiem

Farfalle ze szpinakiem
> 1-2 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: magdaniel
Dla amatorow szpinaku i czosnku ! doskonale pasuje do grilowanej piersi z kurczaka, albo innego miesa

Składniki

  • makaron farfalle, 200 g
  • szpinak rozdrobniony, 300 g
  • czosnek, 4 zabki
  • smietanka plynna, 150 ml
  • SEREK TOPIONY, 100 g
  • sol, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. MAkaron gotujemy na pol twardo, rozrobniony szpinak wrzucamy na gleboka patelnie wlewamy smietanke serki topione, rozdrobniony czosnek i mieszajac dusimy na malym ogniu okolo 15 min, doprawiamy do smaku i do gotowego sosu wrzucamy makaron, przesmazamy razem okolo 5 min zeby makaron wpil sos, smacznego

Komentarze do przepisu (1)

agatta81 12 maja 2010
Ja to robię też z makaronem spaghetti pełnoziarnistym, i dodaję do tego podsmazoną pierś z kurczaka, super... Czytaj całość »
Ja to robię też z makaronem spaghetti pełnoziarnistym, i dodaję do tego podsmazoną pierś z kurczaka, super przepis:)
Składniki
  • makaron farfalle, 200 g
  • szpinak rozdrobniony, 300 g
  • czosnek, 4 zabki
  • smietanka plynna, 150 ml
  • SEREK TOPIONY, 100 g
  • sol, pieprz do smaku
Składniki