Farfalle z łososiem

Farfalle z łososiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: srk76
Proste i szybkie danie z łososiem w roli głównej

Składniki

  • łosoś filet - 30 dag
  • pieczarki - 40 dag (małe)
  • makaron farfalle - 25 dag
  • cebula - 1 sztuka
  • czosnek polski - 2 ząbki
  • cukinia - 1 mała sztuka
  • natka pietruszki
  • śmietana do sosów 18% - 200g
  • sól
  • pieprz
  • masło

Przygotowanie

  1. Na maśle podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Pieczarki kroimy na plasterki i dorzucamy do cebuli oraz czosnku. Podsmażamy dość mocno by grzyby się zrumieniły.

  2. Dorzucamy łososia pokrojonego w większą kostkę. Na patelnię musi trafić też pokrojona w kostkę cukinia.

  3. Makaron gotujemy al dente w mocno osolonej wodzie. Odsączamy makaron ale odrobinę wody odlewamy.

  4. Pora dodać na patelnię śmietanę i doprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Podlewamy odrobiną wody z makaronu. Dusimy całość kilka minut aż sos się zagęści.

    Na koniec danie posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego.

    Po więcej przepisów zapraszam na nasz blog. Link pod wpisem.

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 21 lipca 2015
Pychota
Konto usunięte 21 lipca 2015
Wszystkie moje ulubione składniki w jednym! Super :)
Składniki
  • łosoś filet - 30 dag
  • pieczarki - 40 dag (małe)
  • makaron farfalle - 25 dag
  • cebula - 1 sztuka
  • czosnek polski - 2 ząbki
  • cukinia - 1 mała sztuka
  • natka pietruszki
  • śmietana do sosów 18% - 200g
  • sól
  • pieprz
  • masło
Składniki