Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-02-2014
Makaron z dodatkiem orzeszków pini, czarnuszki i bazylii
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 864
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 160
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9273
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 864
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 160
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9273
Składniki
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Kurczaka kroimy w średniej wielkości kawałki. Paprykę i pomidory kroimy w paski. Czosnek drobno siekamy. Na odrobinie oliwy i oleju smażymy kurczaka, doprawiając solą i pieprzem Gdy się lekko zarumieni, dodajemy czosnek, paprykę i pomidory. Jeszcze chwilę smażymy. Dodajemy masło, orzeszki i czarnuszkę. Gdy masło się roztopi, dodajemy przecedzony makaron i bazylię. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Nakładamy na talerz, smacznego :) Czarnuszka - smak lekko gorzki i pikantny, pasuje do warzyw :)