Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Farfale z brukselką"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Z brukselki usuń zewnętrzne liście. Duże brukselki pokrój na ćwiartki, małe – przekrój na pół. Ugotuj, osącz.
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, osącz. Posiekaj razem natkę, czosnek, skórkę z cytryny (to tzw. gremolata, włoska przyprawa do zup, ryb, mięs i makaronu).
Gorący makaron wymieszaj z brukselką, gremolatą. Polej oliwą i wymieszaj. Przypraw danie solą, pieprzem.
Porcje 2. 30 min. Cena 1,60 zł. Kalorie 228 kcal.
<strong>Aneta Klimecka z Katowic</strong>Źródło: Takie jest życie