Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Falbanki w sosie łososiowym"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 830
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 830
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
Składniki
25 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 2 porcje
Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Odcedzam, trzymam w cieple.
Przygotowuję sos: czosnek i cebulę obieram, drobno siekam, a następnie szklę na oliwie.
Dodaję pokrojoną cukinię i duszę 6-7 minut. Po tym czasie dodaję łososia pokrojonego w kawałki lub paski. Następnie posiekany koperek oraz serek. Wlewam mleko, mieszam, doprawiam do smaku przyprawami, zagotowuję i zdejmuję z ognia. Ciepły makaron rozkładam na talerze, polewam sosem i od razu podaję.
Agata Skiba z ŁabędziowaŹródło: Kobieta i życie