Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Etli pide – turecka pizza"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
70 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 380
Drożdże zasyp cukrem, wymieszaj i odstaw na 5 minut. Dodaj mąkę, sól, olej i wodę. Zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. Uformuj kulę, przykryj ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce, by wyrosło.
Obraną cebulę drobno posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj mięso oraz posiekany czosnek. Duś około 8 minut na małym ogniu. Dołóż pomidory z puszki, dopraw tymiankiem, bazylią, oregano, kminem rzymskim, papryką, solą i pieprzem.
Wyrośnięte ciasto podziel na trzy części. Każdą równo rozwałkuj i uformuj kształt łódki. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W środku umieść farsz, posyp go startym serem, a na nim rozłóż plastry pomidora.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 20 minut.Źródło: Super TV