Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkostrawne i delikatne mięso z indyka w kremowym sosie śmietanowym z porem. By danie było jeszcze mniej kaloryczne zamiast śmietany możemy użyć jogurtu greckiego o zmniejszonej zawartości tłuszczu lub jogurtu naturalnego. Danie możemy podać z ziemniakami, ryżem lub dowolną kaszą.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 153
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 46
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 221
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 153
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 46
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 221
Składniki
Mięso oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Przekładamy do garnka. Na tej samej patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek, dodajemy pokrojony w talarki por i smażymy 2 minuty. Warzywa przekładamy do mięsa, wlewamy bulion i dusimy około 15 minut. Pod koniec dodajemy śmietanę, ewentualnie zagęszczamy mąką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zagotowujemy i zdejmujemy z palnika. SMACZNEGO!