Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy czas cię goni i nie możesz pozwolić sobie na spędzenie w kuchni długich godzin, skorzystaj z przepisu na tę rewelacyjną zapiekankę z bakłażanów. W kilka minut wyczarujesz sycący obiad dla całej rodziny.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 576
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22693
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 576
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22693
Składniki
Bakłażany umyj, odetnij końcówki. Pokrój na średnio grube plastry.
Naczynie żaroodporne, np. okrągłe, wysmaruj 1 łyżką oleju. Ułóż na nim warstwę plasterków bakłażana.
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż chwilę na patelni na 1 łyżce oleju. Dodaj passatę pomidorową i przyprawy. Smaż chwilę, aż lekko zabulgocze.
Polej częścią sosu pomidorowego bakłażany ułożone w naczyniu żaroodpornym. Znowu ułóż plastry i znowu wlej trochę passaty. I tak do wyczerpania wszystkich składników.
Wierzch posyp startym na grubych oczkach serem. Piecz ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Przed podaniem udekoruj pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół, listkami świeżej bazylii i drobno posiekanym koperkiem.