Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bataty gotują się na parze tylko 10 minut, a smakowity paprykowo- orientalny gulasz wykonasz w kilka chwil. Smacznego!
Garnek do gotowania na parze, garnek, nóż, łyżka
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 387
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10354
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 53
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 387
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10354
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 53
Składniki
Do garnka dodaj ajvar, masło orzechowe i paprykę. Wymieszaj. Dodaj odsączoną ciecierzycę. Podgrzej bez gotowania. Na koniec dopraw sosem sojowym(ostrożnie, bo jest słony).
Obierz bataty i pokrój w poprzek na plastry o grubości 1cm. Jeśli masz naczynie do gotowania, to ugotuj na parze. Jeśli nie, to gotuj tradycyjnie w wodzie. Czas gotowania na parze to ok.10 minut. Sprawdź miękkość widelcem.
Nakładaj na talerze plastry batatów, a na nie kładź gulasz. Wszystko posyp mieszanką przypraw Garam masala. Smacznego!