Ekspresowa fasolka po bretońsku (z fasolką z puszki)

Ekspresowa fasolka po bretońsku (z fasolką z puszki)
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Czasami droga na skróty okazuje się nie tylko prostsza, ale i smaczniejsza;). Tak jest w przypadku tej fasolki, która smakuje mi lepiej niż taka z fasoli Jaś. Całość do zrobienia dosłownie w kilka minut.

Składniki

  • 2 puszki białej fasoli
  • 400g kiełbasy
  • 200g wędzonego boczku
  • 1 duża cebula
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 6 kulek ziela angielskiego, 2 liście laurowe, sól, pieprz
  • olej

Przygotowanie

  1. Cebulę, kiełbasę i boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Dodajemy koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, liście laurowe, jeszcze chwilę podsmażamy, po czym wlewamy pomidory i odsączoną z zalewy fasolkę.

  2. Całość dusimy 5-10 minut, do zgęstnienia. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem.

Składniki
  • 2 puszki białej fasoli
  • 400g kiełbasy
  • 200g wędzonego boczku
  • 1 duża cebula
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 6 kulek ziela angielskiego, 2 liście laurowe, sól, pieprz
  • olej
Składniki