Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
egzotyczna ale smaczna, polecam
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 32
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 15
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 674
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 146
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 77
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 32
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 15
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 674
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 146
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 77
Składniki
Marchewki obierz, pory oczyść. Warzywa pokrój w ukośne plasterki, a wątróbkę na kawałki. 2. W garnku zgrzej łyżkę masła, zrumień migdały. Wsyp ryż. Smaż przez chwilę. Dodaj marchewkę i rodzynki. Podlej gorącym bulionem. Całość gotuj pod przykryciem ok. 30 minut. 3. Wątróbkę oprósz mąką. Usmaż na oleju. Pory podsmaż na pozostałym maśle. Wymieszaj z wątróbką. Przypraw do smaku sosem sojowym, winiakiem, solą, pieprzem i cukrem. 4. Wątróbkę wyłóż na ogrzany półmisek. Podawaj z przygotowanym ryżem.