Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dzyndzałki ze skrzeczkami"
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 30
Soczyste filety z kurczaka podane z sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku. P...
Odsłon: 45
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 96
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 30
Soczyste filety z kurczaka podane z sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku. P...
Odsłon: 45
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 96
Składniki
Farsz: kaszę gotuję na sypko. Boczek kroję w kostkę i podsmażam, dorzucam posiekaną cebulę, szklę ją. Jajka kroję w kostkę. Wszystko mieszam, dodaję sól i pieprz.
Ciasto: wyrabiam je z podanych składników. Gładkie owijam w ściereczkę, odstawiam na kilka minut.
Potem rozwałkowuję je na gr. 2-3 mm i wycinam krążki. Na środek każdego nakładam łyżeczkę farszu, zlepiam brzegi. Gotuję w osolonym wrzątku.
Skrzeczki: boczek kroję w słupki, wysmażam, dodaję czosnek, majeranek, sól, pieprz i jeszcze chwilę smażę. Pierogi polewam gęstą śmietaną i posypuję skrzeczkami.Źródło: Kobieta i życie