Dzik w sosie meksykańskim

Dzik w sosie meksykańskim
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: coorp
Na pewno zdrowe, bo mięso przednie ;-)

Składniki

  • np. łopatka z dzika, 1,5 kg
  • sos meksykański, 2 słoiki

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy na duże skwary, wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem. Zostawiamy na noc w lodówce (albo i ze dwie doby, żeby lepiej przeszło sosem) i pieczemy. Smacznego

  2. Można w ten sam sposób zrobić np. wieprzową karkówkę. Danie lekko ostre.

Komentarze do przepisu (4)

madziak 06 marca 2010
A nie lepiej samemu zrobić sosik, zamiast tej chemii?
Bozo76 07 marca 2010
Ta chemia to chyba musi zmiękczyć to mięso.Jak robiłam dziczyznę to mięso w przyprawach leżało w lodówce... Czytaj całość »
Ta chemia to chyba musi zmiękczyć to mięso.Jak robiłam dziczyznę to mięso w przyprawach leżało w lodówce 3-4 dni.
madziak 07 marca 2010
No i właśnie takie jest najlepsze. Najpierw zamarynować w naturalnych przyprawach i ziołach, później udusić. ... Czytaj całość »
No i właśnie takie jest najlepsze. Najpierw zamarynować w naturalnych przyprawach i ziołach, później udusić. Wtedy można powiedzieć,że mięsko jest zdrowe i smaczne.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • np. łopatka z dzika, 1,5 kg
  • sos meksykański, 2 słoiki
Składniki