Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dżem z imbirową nutką"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Truskawki rozgniatam. Mus kładę do garnka. Mieszam z cukrem żelującym. Gotuję 4 minuty. Dodaję imbir. Ponownie zagotowuję.
Gotowy, jeszcze gorący, dżem kładę do słoiczków. Szczelnie zakręcam, stawiam do góry dnem i zostawiam tak, aż dżem wystygnie.
Słoiki przenoszę w chłodne miejsce. Przechowuję około 4 miesięcy.
<strong>Przepis nadesłała pani Krystyna Mazur ze Słupska</strong>Źródło: Tina