Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dżem z cukinii"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Składniki
Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posyp cukrem, odstaw na 8 godzin. Gotuj godzinę na małym ogniu.
Pod koniec gotowania wsyp galaretki, dodaj goździki, skórkę, sok z cytryny i resztę składników, gotuj ok. 30 min, dokładnie mieszając.
Gorącym dżemem napełnij słoiki, zakręć, odwróć do góry dnem. Przechowuj w chłodzie.
<strong>Czas przygotowania 100 min. Ilość słoików po 0,33 l - 9. Cena za słoik 2,30 zł.
Przepis przysłała Katarzyna Toczek- Gierula z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie