Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dżem owocowy"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Jarzębinę przebierz i sparz wrzątkiem. Gruszki i jabłka obierz i pokrój na ćwiartki.
Zagotuj szklankę wody, dodaj cukier biały i waniliowy oraz goździki i cynamon.
Wrzuć jabłka, gruszki i jarzębinę. Duś ok. 15 minut. Pod koniec zakwaś sokiem z cytryny.
Gorący dżem przełóż do słoików, zakręć i przykryj kocem do wystygnięcia.Źródło: Kurier TV