Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dżem jabłkowy pachnący miętą"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Składniki
<strong>Przepis przysłała Izabela Siwulska z Jasienicy Rosielnej</strong>
Jabłka umyj, osusz, usuń gniazda nasienne, pokrój w drobną kostkę. Listki mięty opłucz, osusz, posiekaj. Pokrojone jabłka włóż do garnka, skrop sokiem z cytryny. Dodaj miętę, posyp cukrem (może być mniej lub więcej – ilości według uznania). Smaż na małym ogniu, często mieszając, aż masa będzie gęsta i jednolita (około godziny). Dżemem napełnij wyparzone słoiczki (około 4 po 200 ml), mocno zakręć. Słoiczki z dżemem przykryj grubym ręcznikiem lub odwróć do góry dnem, ostudź.Źródło: Chwila dla Ciebie